The adventures of Jo!


de terugkeer!
June 16, 2010, 10:47 am
Filed under: Uncategorized

En hier zijn we terug!

2 juli 2007 kwam ik aan in België na negen maanden Cambodja.

2 juli 2010 (de datum is echt toevallig!) zal ik Phnom Penh terug binnenrijden, na twee weekjes vakantie in Vietnam. (voor een vijftal dagen)

Tot een tijdje terug probeerde ik hier zo weinig mogelijk aan te denken, te dromen. Want: ik durfde niet te veel te verwachten. bang dat ze te hoog zouden zijn…

Maar sinds gisterenavond lukt het niet meer! Allerlei vragen spookten door mijn hoofd :

Hoeveel kindjes hebben Hai en Dany al? Welke van mijn studenten zijn getrouwd? Hebben ze werk gevonden? Zijn ze gelukkig? Wie zal ik zien? Ken ik nog wel de namen van mijn studenten? Moet ik nu vlug alle namen terug opzoeken? Moet ik cadeautjes meenemen? Wat dan? Hoe is het verder in Cambodja? Zal ik al vooruitgang zien? Hoe zullen mijn studenten mij zien? Nog altijd als teacher Jo? En: wat heeft die ervaring nu voor mij betekend, drie jaar later? Beïnvloedt het mijn leven nog? Hoe?

Tja, hoog tijd dus om een tijdelijke verderzetting van dit onderwerp te doen!

Reisblogs zijn in principe maar wat raar. Want wat doe je nu aan de computer in een vreemd land, als er buiten zo veel te ontdekken valt? Maarja, in plaats van mijn tijd te steken in kaartjes schrijven, kan ik misschien beter een aantal bedenkingen formuleren hier. als iemand het interessant vindt. En anders is het gewoon voor mezelf !

Aftellen geblazen dus!

Vandaag nog enkele foto’s van mezelf en familie op USB stick gezet. dit was het besluit na “moet ik iets meenemen?”. Een cadeau zal er dus niet zijn (wegens te veel vragen: voor wie dan? wat? hoe groot? kan ik dat twee weken meenemen?). Een feestje des te meer. Kunthea, een studente die altijd contact gehouden heeft (mag je nu favorietjes hebben? nu ik geen leerkracht meer ben?), is namelijk mijn party-planner. Op 3 juli heb ik immers een feestje. Hoe, wat , waar, wie… weet ik niet. 🙂 Het is moeilijk om die controle los te laten. Ik ben benieuwd. Een soort verrassingsfeestje maar dan op een andere manier. Dus geen cadeau, maar een feestje. En foto’s dus, om te tonen.

Spannend!!

Advertisements

3 Comments so far
Leave a comment

Ciao Jo,

Ik wens je een goeie reis en een zalige weerzien in Cambodja!Het zal je deugd doen.
Katrien

Comment by Katrien

Joooootje!!!!
ben zo blij voor jou!!!!!
veel plezier!!!!
greetz

Comment by liesbeth vryssel

Lieve Jo,
Ik geef je 1000 knuffels mee om uit te delen aan iedereen daar, de kindjes, de jonge vrouwen, maar ook aan de zusters 🙂 .. xxxx geniet ervan!

Comment by gerda
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: